Accounts beheren

Dit artikel bevat informatie over het toevoegen, deactiveren, verwijderen en bewerken van accounts. Hieronder vind je de instructies voor het beheren van de relevante accounts:

Gebruikersaccounts beheren

Gebruikers zijn werknemers die, nadat je ze aan het dashboard hebt toegevoegd, toegang hebben tot de zakelijke betaalmethode van het bedrijf in hun app.

Nieuwe accounts toevoegen

Je kunt één gebruiker toevoegen of meerdere gebruikers tegelijk importeren.

Om nieuwe werknemers aan het account toe te voegen:

• Open het tabblad Personen in het Company Dashboard vanuit het linker menu
  • Klik op Gebruikers
  • Klik op de knop Toevoegen en kies een van de volgende opties:
  • Personen in bulk importeren vanuit een spreadsheet (downloadbaar sjabloon beschikbaar in het dashboard)
  • Gegevens invullen en een persoon individueel toevoegen
  • Personen uitnodigen via e-mail

Bij het toevoegen van nieuwe gebruikers, let op het volgende:

• Kies het juiste landnummer voor het telefoonnummer (bijv. +31 voor Nederland)
  • Selecteer de groep waarin je wilt dat de gebruiker komt. Standaard worden nieuwe gebruikers toegevoegd aan de algemene groep.
Deactiveren en verwijderen van accounts

Je kunt gebruikers tijdelijk deactiveren of permanent verwijderen van je zakelijke account.

Om een werknemer te deactiveren in het Company Dashboard:

• Ga naar Gebruikers in het tabblad Personen
  • Klik op het account dat je wilt deactiveren
  • Gebruik de groene schuifknop om hun account te deactiveren. Gedeactiveerde gebruikers hebben geen toegang meer tot de zakelijke betaalmethode van het bedrijf.
  • Je kunt ook een gedeactiveerde gebruiker opnieuw activeren met dezelfde schuifknop.

Om een gebruiker permanent te verwijderen van je zakelijke account:

• Ga naar Gebruikers in het tabblad Personen
  • Selecteer de gebruiker(s) die je wilt verwijderen door het relevante selectievakje aan te vinken
  • Klik op het prullenbakpictogram om het account te verwijderen.

Verwijderde gebruikers hebben geen toegang meer tot de zakelijke betaalmethode van het bedrijf.

Accountinformatie bewerken

Om de accountgegevens te bewerken:

• Ga naar Gebruikers in het tabblad Personen
  • Klik op het account dat je wilt bewerken en maak de nodige wijzigingen.

Je kunt Bolt-service-toegang pauzeren of herstarten, Personen toewijzen aan verschillende groepen of namen en e-mails in bulk wijzigen:

• Ga naar Gebruikers in het tabblad Personen
  • Klik op de knop Bulkbeheer
  • Voer de noodzakelijke wijzigingen door in een spreadsheet en upload het bestand opnieuw naar je account.

Beheer van beheerders- en agentaccounts

Beheerders zijn personen die het zakelijke account beheren en toegang hebben tot het Company Dashboard. Agenten die zijn aangewezen door beheerders, zijn personen die ritten voor het bedrijf kunnen regelen via Ride Booker.

Nieuwe accounts toevoegen

Om een nieuwe beheerder of agent toe te voegen:

• Open het tabblad Personen in het Company Dashboard vanuit het linker menu
  • Klik op Beheerders of Agenten
  • Klik op de groene knop in de rechterbovenhoek om de gegevens in te vullen en een nieuw account toe te voegen.
Accounts deactiveren

Om een beheerder of agent te deactiveren:

• Ga naar Beheerders of Agenten in het tabblad Personen
  • Klik op het account dat je wilt deactiveren
  • Gebruik de groene schuifknop om hun account te deactiveren.
  • Je kunt ook een gedeactiveerd account opnieuw activeren met dezelfde schuifknop.