Hantera grupper och policyer

Nedan hittar du mer information:

Hantera grupper

Med gruppfunktionen kan du skapa, hantera och koppla grupper till olika användare. Det hjälper dig att organisera personer som använder Bolt på liknande sätt i din organisation. Som standard läggs alla personer i gruppen Allmänt.

Varje grupp kan ha:

• Olika namn
  • Olika policyer
  • Beskrivning
  • Granskare
  • ID för bokföringsändamål

Under avsnittet Grupper i företagspanelen kan du hantera dina grupper.

• Lägg till en ny grupp: Klicka på Lägg till grupp.
  • Redigera en befintlig grupp: Klicka på relevant grupp i listan, gör ändringar och klicka på Uppdatera grupp.
  • Ta bort en grupp: Klicka på den grupp du vill ta bort, bläddra ner och klicka på Ta bort.
    • Obs: Endast tomma grupper kan tas bort.

Observera: Det är inte möjligt att ta bort gruppen Allmänt.

Hantera policyer

Policyer är regler som fastställs för en viss användargrupp(er) om hur de får resa med företagskontot. Du kan se och hantera företagets policyer i avsnittet Policyer i företagspanelen.

• Skapa nya policyer: Klicka på Lägg till en policy

• När du har namngett din policy kan du bestämma olika regler som ska gälla policyn från listan:
      • Spårning av utgifter
      • Resebudget
      • Antal resor
      • Resdag och tid
      • Typ av tjänst
      • Platser och områden
  • För att redigera en befintlig policy: Klicka på relevant policy i listan, gör ändringarna och spara din uppdaterade policy.

• För att ta bort en policy: Klicka på den policy du vill ta bort, bläddra ner och klicka på Ta bort policy.

Observera: Policyerna gäller inte för resor med Ride Booker.