Skulder och avgifter

Nedan hittar du mer information:

Information om Bolts serviceavgift

Bolt tar ut en serviceavgift för varje resa som görs med företagets betalningsmetod. Avgiften för föregående månad debiteras i början av nästa månad.

Om ditt företag använder kortbetalning:

• Avgiften debiteras automatiskt varje månad
  • Avgiften visas inte på resekvittot
  • Du kommer att få en sammanställning för debiterade serviceavgifter för resor den tredje dagen av varje månad. Beloppet på månadssammanställningen är endast för information och behöver inte betalas in.

Om ditt företag använder fakturabetalning:

• Serviceavgiften finns med på månadsfakturan eller sammanställningen
  • Du behöver inte göra en separat betalning av avgiften.

Information om skulder
Företag som använder kortbetalning

Om debitering från ett företagskort misslyckas kommer kontot att blockeras tills betalningen är gjord. När detta händer visas ett varningsmeddelande i företagsportalen under Hem och Fakturering. Läs mer om hur du betalar nedan.

Företag som använder fakturabetalning

För att undvika påminnelser och säkerställa att betalning kommer in korrekt: ange alltid referensnumret i OCR/meddelandefältet vid inbetalning.

Du kommer att se en varning eller blockeringsvarning på Startsidan och Faktureringssidan i företagspanelen om:

• Vi inte har fått din månadsbetalning och du har obetalda fakturor. Läs mer om hur du betalar nedan.
  • Du har överskridit kreditgränsen och kontot är blockerat.
  • För att aktivera ditt konto kan du antingen fylla på beloppet för att tillfälligt frigöra eventuell kreditgräns eller begära en permanent kreditgränsökning genom att välja relevant alternativ i varningsmeddelandet.

Om du redan har gjort betalningen men glömt att ange referensnumret ber vi dig kontakta oss via supportavsnittet så att vi kan lokalisera din betalning och återaktivera ditt konto. Inkludera bevis med kontoutdrag i PDF-format.

Betalning

Du kan betala in det utestående beloppet och återaktivera ditt konto direkt via företagspanelen:

• Klicka på välj kort i varningsmeddelandet i företagspanelen
  • För att lösa betalningen kan du välja ett befintligt kort eller lägga till ett nytt kort och klicka på Fortsätt
  • Detta kommer att utlösa betalningen och om det lyckas kommer kontot att återaktiveras.