Så hanterar du förbokade resor

Förbokade resor är en premiumtjänst för kunder, som kan hjälpa dig att öka dina intäkter. Om problem skulle uppstå med navigering av funktionen, se avsnitt nedan:

Acceptera en förbokad resa

För att söka bland tillgängliga körningar:

• Innan du går online klickar du på fliken Förbokade resor på startskärmen. Alternativt kan du klicka på menyikonen (3-streckikonen) > Förbokade resor.
  • Sök för att hitta lämplig körning och klicka på Acceptera.
  • Din förbokade resa visas i menyikonen (3-streckikonen) > Förbokade resor > Accepterade. Du ser där det fasta priset, upphämtningstid och vilken tid du måste gå online för den förbokade resan.

Genomför en förbokad resa

• Du måste vara online inom den angivna tiden för den accepterade resan för att verifiera att du är redo att hämta upp kunden. Resan kommer annars att tilldelas en annan tillgänglig förare.
  • Från och med att du har accepterat en förbokad resa erbjuds du bara nya körningar som inte överlappar med din förbokade resa samt håller dig i närheten.
  • När du är redo att köra till den förbokade resans upphämtningsplats klickar du på Börja köra på startskärmen
  • Klicka på Framme när du har anlänt till upphämtningsplatsen.
  • När du har anlänt har kunden 5 minuter på sig att komma till platsen.
  • Klicka på Starta resan först efter att kunden är i bilen.

Obs: väntetiden på 5 minuter räknas endast från den förbokade resans starttid. Om du anländer tidigare kompenseras inte den extra väntetiden.

Avbryt en förbokad resa

Om du behöver avbryta innan du är planerad att köra till upphämtningsplatsen:

• Gå till accepterade beställningar.
  • Avbryt den förbokade resan.

Om du behöver avbryta efter att du börjat köra mot upphämtningsplatsen:

• Klicka på Börja köra.
  • Klicka på Avbryt.

Kommentar:

• Avbokning i sista minuten kan påverka din förarpoäng negativt, acceptans/bekräftelsegrad påverkas ej.
  • Om du avbryter förbokade resor vid upprepade tillfällen kan det resultera i att du inte längre får acceptera förbokade resor.

Om kunden inte kommer till upphämtningsplatsen efter att du har ankommit:

• Vänta på upphämtningsplatsen 5 minuter från förbokad upphämtningstid.
  • Klicka sedan på Avbryt. Då kommer avbokningsavgiften att tillämpas automatiskt.

Notera: om kunden avbokar resan mindre än en timme före förbokad upphämtningstid kommer avbokningsavgiften automatiskt att tillämpas och läggas till dina intäkter.

Om problem skulle uppstå kan du kontakta vårt supportteam via appen.