Bolt introducerer på verdensplan eksklusivt forebyggelsessystem til tandemkørsel

16. dec. 2021

Bolt 4 scooter

Forebyggelse af usikker kørsel er en kompliceret udfordring, som el-scooteroperatører overalt står over for. Med sikkerhed i centrum for alt, hvad vi gør hos Bolt, udvikler og frigiver vores team utrætteligt på regelmæssig basis nye sikkerhedsfunktioner. I dag er vi glade for at kunne meddele, at en sådan funktion nu er parat, og det er en verdensnyhed!

Nye niveauer af scootersikkerhed

Vi er stolte over at kunne annoncere introduktionen af et første af sin slags forebyggelsessystem til tandemkørsel, som i øjeblikket fungerer i Berlin og snart vil blive udrullet overalt. Dette er ikke kun det første for Bolt-scootere, det er aldrig før blevet administreret af nogen operatør – derfor har vi også ansøgt om patent hos European Patent Office. Dette patent vil dække 154 lande.

Kørsel i tandem, hvor mere end én person står på scooteren, er en ekstremt usikker måde at køre på scooter. Selvom det er strengt forbudt, er tandemkørsel en hyppig årsag til ulykker for scooterførere og ryttere overalt.

“Vi er mere end mikromobilitetsudbydere. Vi ønsker at være partnere for byer og lokalsamfund. Det er derfor, vi har besluttet at tage de mest presserende sikkerhedsudfordringer i scooterindustrien: tandemkørsel, spritkørsel og udskridning, siger Dmitri Pivovarov, VP for Rentals i Bolt.

Han fortsætter, “At blive taget i betragtning for et patent på vores forebyggelsessystem til tandemkørsel er et klart tegn på, at vi er på rette vej. Det viser også, at vi er førende med industriens indsats for at gøre scootere mere sikre.”

En vej til en sikrere fremtid

Ud over forebyggelsen af tandemkørsel udruller vi også en kognitiv reaktionstest for at forhindre beruset kørsel og tester et system til forebyggelse af udskridning af bremser for at forbedre industriens sikkerhedsstandarder betydeligt.

Det er afgørende at bane vejen for mere sikker mikromobilitet. Som den største scooterserviceudbyder i Europa ved vi, at uddannelse af ryttere, udvikling af yderligere funktioner og samarbejde med lokalsamfund og byer er vejen til succes.

Mens kørsel med en anden person er strengt forbudt i henhold til Bolts General Riding Rules og også er det i mange byer, er tandemkørsel fortsat en hyppig årsag til ulykker, hvilket forårsager 5,12 % af alle ulykker registreret af Bolt.

Man using Bolt scooter

​​​

Bolt er den første scooteroperatør, der har bygget en funktionalitet i app’en, der kan registrere og modvirke adfærden. Vi vil implementere Tandem Riding Detection på alle Bolt 4 elektriske scootere.

Vores ingeniører baserede teknologien på Bolt 4 scooterens indbyggede accelerometer, designet til at måle scooterens accelerationshastighed. De fandt ud af, hvordan man bruger den samme hardware til at opdage pludselige ændringer i massen, hvilket præcist signalerer flere mennesker, der kører på en enkelt scooter. Når app’en registrerer tandemkørsel, får brugeren tilsendt en push-meddelelse på sin app.

Bolt tandem riding prevention push notification

Sikkerhed er vores førsteprioritet

Som nævnt er dette blot det seneste i en række sikkerhedsfunktioner, der er rullet ud på vores platform i løbet af de sidste par måneder.

Den kognitive reaktionstest, der er designet til at bekæmpe beruset kørsel, er allerede blevet lanceret i 14 byer og er gradvist ved at blive rullet ud overalt i Europa. App’en beder den potentielle rytter om at reagere på forskellige instruktioner på skærmen på tidspunkter, hvor det er sandsynligt, at kørsel under påvirkning vil ske. Testen måler den kognitive reaktionstid, før brugeren får lov til at køre på scooteren.

En anden funktion i værket er vores system til forebyggelse af udskridning af bremser. Den er designet til at forhindre ryttere i farlig køreadfærd, såsom hurtig kørsel og drifting. Systemet registrerer, når baghjulet på en scooter bliver låst på grund af hurtig opbremsning, og føreren advares derefter via app’en med en push-meddelelse. Denne funktion er i øjeblikket ved at blive testet i Berlin. Alle de nævnte sikkerhedsfunktioner er udviklet internt af Bolts eget ingeniørteam.

Tag en sikker tur med Bolt

At komme rundt hurtigt og billigt er én ting, at gøre det, mens du forbliver så sikker som muligt og ikke belaster miljøet kraftigt i processen, er noget helt andet. Vi er stolte af at kunne tilbyde ryttere den komplette pakke.

Hvis du har brug for en tur, skal du blot downloade Bolt app’en og klikke for at finde din nærmeste scooter.

Recent posts