Ride Booker

Ride Booker är en resebokningsfunktion som hjälper dig att snabbt och smidigt boka resor för dina anställda och kunder. Du kan beställa en resa direkt eller schemalägga den till senare via bokningssidan, som du kommer åt via företagspanelen.

Nedan hittar du mer information:

Aktivera Ride Booker

För att få tillgång till Ride Booker måste du först ha ett aktivt Bolt Business-konto.

Agenter, utsedda av administratörer, är personer som kan beställa resor för företaget via Ride Booker. Ride Booker-kontot kommer att vara aktivt efter att företagsadministratören har skapat den första agenten i företagspanelen.

Du hittar mer information om hur du skapar agentkonton i artikeln Hantera konton under Hantera administratörs- och agentkonton.

Obs: Om företagsadministratörer vill komma åt Ride Booker måste de också lägga till sig själva som agenter. Administratörer kan antingen använda samma lösenord som för företagspanelen eller skapa ett nytt via länken som skickas efter att agenten lagts till.

Så beställer och schemalägger du resor

I företagspanelen hittar du avsnittet Ride Booker. Klicka på Beställ en resa så öppnas resebokningsfunktionen i en ny flik.

• Klicka på Ny resa.
  • Ange passagerarens namn och telefonnummer.
  • Lägg till upphämtnings- och avlämningsadress.
    • Om du vill boka en resa med flera destinationer klickar du på Lägg till destination.
  • Välj när du vill starta resan.
    • Standardalternativet är omedelbar bokning.
    • Du kan förboka resor upp till nittio dagar i förväg.
    • Flexibla resor kan bokas för en viss dag, högst två veckor i förväg.
  • Valfria steg.
    • Ange en utgiftsanteckning.
    • Lämna en kommentar till föraren.
  • Fortsätt och välj önskad kategori.
  • Klicka på Beställ resa för att bekräfta din beställning.

Vid behov kan du avboka resan i Ride Booker efter att du har bokat den. Avbokningsavgifter kan tillkomma.

Observera:

• Du kan ange upp till fyra stopp per resa.
  • När du planerar en resa kan den faktiska ankomsttiden ändras beroende på situation (trafik, väder, efterfrågan osv.)
  • Om det inte finns några tillgängliga förare för en schemalagd resa kommer passageraren att få ett SMS som informerar om detta.

Kontrollera resor via Ride Booker

Gå till Ride Booker och klicka på Beställ en resa så öppnas resebokningsfunktionen i en ny flik. Därifrån kan du kontrollera:

• Resor för dagen under Dagens resor.
  • Alla kommande förbokade resor genom att klicka på Kommande resor
  • Din resehistorik genom att klicka på Tidigare resor

Du kan också lämna feedback till oss om din användarupplevelse av Ride Booker, vilket hjälper oss att förbättra våra tjänster.