Yleinen tietosuojailmoitus matkustajille

Tässä tietosuojailmoituksessa kerrotaan, kuinka lupaamme huolehtia henkilötiedoistasi. Tässä ilmoituksessa kerrotaan muun muassa, mitä tietoja käytämme tarjotaksemme sinulle kuljetuspalvelupakettiamme, kuinka käytämme tietojasi pitämään sinut turvassa ja millaisia valintoja ja valvontamahdollisuuksia sinulla on käytettävissäsi. Tässä ilmoituksessa kerrotaan myös yksityisyydensuojaan liittyvistä oikeuksistasi ja siitä, miten tietosuojasäännöt toimivat kaikkien suojelemiseksi.

Bolt Operations OÜ on henkilötietojesi rekisterinpitäjä, ellei jäljempänä toisin mainita. Postiosoitteemme on: Vana-Lõuna 15 Tallinn 10134 Estonia

Olemme nimittäneet tietosuojavastaavan, ja voit ottaa häneen yhteyttä osoitteessa privacy@bolt.eu tai minkä tahansa postiosoitteemme kautta, joka löytyy kaupungin sivuilta. Merkitse kirjekuoreen "tietosuojavastaava". Termi "me" viittaa Bolt Operations OÜ:öön. Se on yksityinen osakeyhtiö, joka on perustettu ja rekisteröity Viron tasavallan lakien mukaisesti ja jonka yritysrekisteritunnus on 14532901. Termi "sinä" tai "sinun" viittaa matkustajaan tai kuljettajaan, joka pyytää, vuokraa ja/tai vastaanottaa kuljetuspalvelun Bolt-sovellustilinsä kautta.

1. Käsittelemämme henkilötiedot

Käsittelemme vain tarvitsemiamme tietoja, jotta voimme tarjota sinulle parasta palvelua kuljetusmarkkinapaikassamme.

  • Yhteystiedot: esimerkiksi nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Joidenkin palveluidemme osalta saatamme tarvita hieman enemmän tietoja, kuten kotiosoitteesi.
  • Profiilitiedot: esimerkiksi profiilikuvasi, tallennetut osoitteet, kieli- ja viestintäasetukset. Joidenkin palveluidemme osalta saatamme tarvita hieman enemmän, kuten ajokorttitietosi.
  • Paikannus: esimerkiksi mistä tarvitset kyydin tai lähelläsi olevien skoottereiden sijainti, aika, matkan eteneminen ja matkan lopullinen määränpää.
  • Maksutiedot, kuten veloitettu summa ja käytetty maksukortti.
  • Viestintä- ja viestilokit, esimerkiksi kun käytät sovelluksen sisäistä chattiamme tai puhut asiakaspalvelijoidemme kanssa.
  • Rajoitetut tunnistetiedot laitteesta, kuten IP-osoite, johon Bolt-sovellus on asennettu
  • Kuljetuspalvelujen käyttöä koskevat tiedot: esimerkiksi tiedot matkan tilasta, ajoista ja kuljettajien arvioimasta käyttäytymisestäsi.
  • Tiedot, jotka liittyvät pikaviestien välityksellä tapahtuvaan viestintään suoraan Bolt-sovelluksessa ("Juttele kuljettajan kanssa" -toiminto): viestinnän päivämäärä ja kellonaika sekä sen sisältö.

2. Käsittelyn tarkoitus

Käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme tarjota sinulle yhtä tai useampaa kuljetuspalveluamme:

  • Yhdistämme sinut ja kuljettajan, autamme löytämään sinulle skootterin tai vuokraamaan ajoneuvon: Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja, jotta voimme yhdistää matkustajat ja kuljettajat, jotta sinut voidaan ottaa kyytiin ja jättää kyydistä tai jotta voimme näyttää sinulle, missä lähimmät käytettävissä olevat vuokra-ajoneuvomme, kuten automme tai skootterimme, sijaitsevat. Pikaviestejä käsitellään suoraan Bolt-sovelluksessa palvelun ja asiakastuen tarjoamiseksi (mukaan lukien kuljettajan ja kuljettajan välisten riitojen ratkaiseminen), turvallisuussyistä sekä tuotteidemme ja palveluidemme parantamiseksi ja analysointia varten.
  • Viemme sinut sinne, minne haluat mennä: Näytämme kuljettajille matkustajien maantieteelliset sijaintitiedot ja puhelinnumeron, kun he ottavat kyytiin ja jättävät kyydistä pois, jotta kyytiin ottaminen ja kyydistä poistuminen olisi tehokasta ja matka ja reitti olisivat avoimesti nähtävillä. Näitä tietoja kerätään vain, kun Bolt-sovellus on aktivoitu. Paikannustietojen kerääminen päättyy Bolt-sovelluksen sulkemisen jälkeen. Joissakin maissa kuljettajat eivät näe matkustajien puhelinnumeroita, vaan kuljettaja näkee aivan toisen numeron. Se yhdistyy tilapäisesti matkustajan puhelinnumeroon, jolloin kuljettaja ja matkustaja voivat edelleen kommunikoida.
  • Me varmistamme, että matkasi sujuu mukavasti: Käytämme paikannustietoja varmistaaksemme, että pääset perille, ja ratkaistaksemme palveluihimme liittyviä laatuongelmia. Meidän on myös tiedettävä, minne jätät vuokra-auton, jotta voimme laskuttaa oikein, ladata akkuja ja ylläpitää autokantaamme.
  • Varmistamme, että sovellus on optimaalinen: Käytämme yhteystietojasi ilmoittaaksemme matkustajille ja kuljettajille Bolt-sovelluksen päivityksistä, jotta voisit käyttää palveluitamme jatkossakin. Keräämme myös rajoitetusti tietoja laitteesta, jota käytät yhteyden muodostamiseen internet-, mobiili- ja puhelinpalveluihimme, ja auttaaksemme pitämään tilisi turvallisena todennus- ja varmennustarkastusten avulla.
  • Varmistamme, että kyyti on nopein, halvin ja sinulle sopivin: Keräämme tietoja matkustajiemme ja kuljettajiemme käyttämistä reiteistä analysoidaksemme maantieteellistä kattavuutta. Näin voimme esimerkiksi parantaa kuljettajille annettavia suosituksia tehokkaimmista reiteistä ja varmistaa, että vuokra-automme, kuten skootterimme, ovat asiakkaillemme sopivimmissa paikoissa.
  • Keräämme maksusi: Saamme maksutiedot, jotta voimme käsitellä matkustajien kyytipalveluista kuljettajille suorittamia maksuja. Käsittelemme myös omien vuokra-ajoneuvojemme, kuten autojemme ja skoottereidemme, maksuja.
  • Ylläpidämme ja edistämme standardeja: Keräämme tietoja matkan tilasta, ajasta ja matkustajien antamasta kuljettajapalautteesta edistääksemme käyttäjien turvallisuutta, ehtojemme noudattamista ja varmistaaksemme, että tarjoamme laadukasta ja miellyttävää palvelua kaikille. Asiakastukitietoja ja kirjeenvaihtoa kerätään palautteen antamista sekä riitojen ja palvelun laatuun liittyvien ongelmien ratkaisemista varten.
  • Pidämme sinut ajan tasalla: Nimeäsi, puhelinnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi käytetään yhteydenpitoon kanssasi esimerkiksi ilmoittaaksemme, että matkasi on suoritettu, lähettääksemme sinulle matkan vahvistuksia ja kuitteja sekä ilmoittaaksemme sinulle tärkeistä palvelupäivityksistä, kuten jos huono sää keskeyttää skoottereidemme vuokrauksen.

3. Oikeusperusta

Saamme käyttää henkilötietoja edellä kuvatuilla tavoilla, jos meillä on siihen pätevä syy. Varmistamme aina, että meillä on hyvä syy käsitellä tietojasi.

  • Henkilötietoja käsitellään yleensä, jotta Bolt-sovelluksen kautta sovitut palvelut voidaan tarjota sinulle. Tämä tarkoittaa, että voidaksemme tarjota sinulle lupaamamme palvelun ja täyttää ehtomme käsittelemme henkilötietojasi näiden velvoitteiden täyttämiseksi.
  • Muissa olosuhteissa käsittelemme henkilötietojasi yleensä oikeutetun edun perusteella. Oikeutettuihin etuihin kuuluvat kaupalliset etumme tarjota innovatiivista, yksilöllistä, turvallista ja kannattavaa palvelua matkustajillemme ja kumppaneillemme, elleivät muut edut syrjäytä näitä etuja. Oikeutettuihin etuihimme kuuluu myös esimerkiksi vilpillisten maksujen ja muun haitallisen toiminnan tutkiminen ja havaitseminen, verkostomme ja järjestelmiemme turvallisuuden ylläpitäminen sekä epäiltyihin tai todellisiin rikollisiin tekoihin vastaaminen.

Saatamme aika ajoin turvautua vaihtoehtoisiin oikeusperustoihin, kun:

  • se on tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi, kuten tietojen käsittelyä varten kun laki sitä edellyttää, mukaan lukien ja esimerkiksi jos on olemassa pätevä oikeudellinen pyyntö luovuttaa henkilötietoja kolmannelle osapuolelle, kuten tuomioistuimelle tai sääntelyviranomaiselle
  • se on tarpeen sinun tai muiden elintärkeiden etujen suojaamiseksi, esimerkiksi hätätilanteessa tai välittömässä hengenvaarassa, tai
  • olet antanut meille selkeän suostumuksen muuhun erityiseen tarkoitukseen, josta sinulle on annettu täydelliset tiedot.

Maissa, joissa oikeutettua etua ei voida käyttää laillisena perusteena Boltin käsittelytoimille, kuten Nigeriassa, Bolt käyttää sen sijaan vaihtoehtoista ja vastaavaa pätevää oikeusperustaa.

Jos päätät olla antamatta meille henkilötietoja, se voi estää meitä täyttämästä kanssasi tehtyä sopimusta tai estää meitä tekemästä jotain, mitä meiltä lain mukaan odotetaan. Se voi myös tarkoittaa, että emme voi käyttää tiliäsi. Keräämme ja käsittelemme esimerkiksi henkilötietoja, jotka annat asentaessasi ja käyttäessäsi Bolt-sovellusta. Jos kieltäydyt jakamasta maantieteellisiä sijaintitietoja sovelluksen kautta, emme voi ohjata kuljettajaa sijaintisi luokse noutoa varten emmekä voi esittää sinulle lähelläsi olevaa omaa ajoneuvoamme vuokrattavaksi. Emme pysty täyttämään velvollisuuksiamme sinua kohtaan muissa olosuhteissa. Jos esimerkiksi kieltäydyt tekemästä henkilöllisyystarkastusta tilisi koskemattomuuden varmistamiseksi, tili voidaan jäädyttää tai sen käyttö estää petosten estämiseksi.

4. Vastaanottajat

Teemme yhteistyötä vain luotettavien kumppaneiden ja viranomaisten kanssa. Jaamme tietoja vain silloin, kun siihen on asianmukainen syy. Rajoitamme jakamisen vain välttämättömään. Emme myy henkilötietojasi.

  • Matkustajan henkilötiedot luovutetaan kyytipalveluiden kuljettajille vasta kun he sitoutuvat kyytiin Bolt-sovelluksessa. Tällöin kuljettaja näkee matkustajan nimen, puhelinnumeron (joissakin maissa numero on peitetty) ja maantieteelliset sijaintitiedot.
  • Kuljetuspalvelun tarjoamisen jälkeen kyytipalvelumatkustajan nimi ja puhelinnumero (joissakin maissa numero on peitetty) ovat kuljettajan nähtävissä 24–48 tunnin ajan. Tämä on välttämätöntä, jotta kuljettajat voisivat ratkaista matkustajan kanssa mahdollisesti ilmeneviä ongelmia, kuten saada takaisin autoon mahdollisesti jäänyttä omaisuutta. Hups!
  • Matkustajien antama palaute kyytipalvelun laadusta on anonyymiä. Luokituksesi on luottamuksellinen sinun ja Boltin välillä.
  • Matkustajan sijainnista riippuen henkilötietoja voidaan luovuttaa Bolt-konsernin yrityksille ja kumppaneille (paikallisille tytäryhtiöille, edustajille, tytäryhtiöille, asiamiehille jne.). Bolt-konsernin yritykset ja yhteistyökumppanit käsittelevät henkilötietoja samojen tiukkojen ehtojen mukaisesti kuin tässä tietosuojailmoituksessa. Voit lukea lisää oman maasi sivulta.
  • Joissakin tilanteissa olemme lain mukaan velvollisia jakamaan tietoja ulkopuolisten vastaanottajien kanssa, esimerkiksi tuomioistuimen määräyksestä tai jos teemme yhteistyötä tietosuojaviranomaisen kanssa valitusten tai tutkimusten käsittelyssä. Voimme myös vastata esimerkiksi lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin, kun uskomme vilpittömästi, että vastausta vaaditaan kyseisen lainkäyttöalueen laissa tai että se edistää yleisen edun mukaista tehtävää, vaikuttaa kyseisen lainkäyttöalueen käyttäjiin ja on kansainvälisesti tunnustettujen standardien mukaista. Joka tapauksessa varmistamme aina, että meillä on laillinen peruste tietojen jakamiselle ja että päätöksestämme jää kirjalliset tiedot.

5. Turvallisuus ja käyttöoikeus

  • Kaikki palveluidemme tarjoamisen yhteydessä kerätyt henkilötiedot siirretään ja tallennetaan Zone Media Ltd:n ja/tai Amazon Web Services, Inc:n datakeskuksiin, jotka sijaitsevat Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueella. Vain Bolt-konsernin yritysten ja yhteistyökumppaneiden valtuutetuilla työntekijöillä on henkilötietojen käyttöoikeus, ja he voivat käyttää tietoja ainoastaan palvelujen käyttöön liittyvien kysymysten ratkaisemiseksi (mukaan lukien kuljetuspalveluja koskevat riidat).
  • Bolt-konsernin yritykset ja yhteistyökumppanit voivat nähdä henkilötietoja siinä määrin kuin se on tarpeen asiakastuen tarjoamiseksi kyseisessä maassa.
  • Tutkimuksellisia ja tieteellisiä tarkoituksiamme varten kaikki tiedot, kuten massatiedot, anonymisoidaan, joten sinua ei voida koskaan tunnistaa niistä.

6. Oikeutesi ja valvontakeinosi

Haluamme, että voit hallita henkilötietojasi. Bolt tarjoaa sinulle sovelluksen kautta hallintakeinot, ja voit tarkastella henkilökohtaisia tietojasi, kuten profiilitietojasi ja matkahistoriaasi. Tarjoamme myös sovelluksen sisäisiä asetuksia, kuten markkinointiviestien vastaanottamisen, ja läpinäkyvän evästeiden käyttösuostumuksen verkkosivustollamme.

Oikeus tarkastella omia tietoja

  • Voit tarkastella henkilötietojasi Bolt-sovelluksen kautta. Sinulla on oikeus pyytää meiltä kopio henkilötiedoistasi. On olemassa joitakin poikkeuksia, esimerkiksi silloin, kun meidän on tasapainotettava muiden oikeuksia, mikä tarkoittaa, että et välttämättä saa aina kaikkia käsittelemiämme tietoja.

Oikeutesi oikaista

  • Voit käyttää ja päivittää henkilötietojasi Bolt-sovelluksen kautta. Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan tiedot, jotka ovat mielestäsi virheellisiä. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä täydentämään tietoja, jotka ovat mielestäsi puutteellisia.

Oikeus tietojen poistamiseen

  • Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi tietyissä olosuhteissa.

Oikeus rajoittaa käsittelyä

  • Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä tietyissä olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että tietojasi voidaan käyttää vain tiettyihin tarkoituksiin, kuten oikeudellisiin vaatimuksiin tai laillisten oikeuksien käyttämiseen.

Oikeus vastustaa käsittelyä

  • Sinulla voi olla oikeus vastustaa käsittelyä, jos käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujen perusteella. Voit esittää vastalauseen tekemäämme automaattiseen päätökseen ja pyytää, että ihminen tarkastaa sen.

Tietojen siirrettävyysoikeus

  • Sinulla on oikeus pyytää, että siirrämme antamasi tiedot organisaatiosta toiseen tai annamme ne sinulle tietyissä olosuhteissa. Tämä koskee vain tietoja, jotka olet antanut meille.
  • Pikaviestitietojen säilytysaika suoraan Bolt-sovelluksen viesteissä on 90 päivää lukuun ottamatta tapauksia, joissa viestit liittyvät raportoituun tapaukseen – siinä tapauksessa säilytämme niitä 6 kuukautta.

7. Säilyttäminen

Bolt säilyttää käyttäjätietoja vain niin kauan kuin se on tarpeen edellä kuvattuja tarkoituksia varten. Tämä tarkoittaa, että säilytämme erilaisia tietoja eripituisia aikoja riippuen siitä, minkä tyyppisistä tiedoista on kyse, mihin kuljetuspalveluun ne liittyvät ja mihin tarkoituksiin olemme tietoja keränneet.

  • Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin sinulla on aktiivinen matkustajatili. Jos tilisi suljetaan, henkilötiedot poistetaan (säilytysaikataulumme ja -sääntöjemme mukaisesti), paitsi jos tietoja tarvitaan edelleen lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi tai kirjanpito-, riidanratkaisu- tai petostentorjuntatarkoituksiin.
  • Matkustajille tarjottuja kuljetuspalveluja koskevia taloudellisia tietoja säilytetään kolme vuotta viimeisen matkan jälkeen. Muita kirjanpitotarkoituksia varten tarvittavia tietoja säilytetään seitsemän vuotta viimeisen matkan jälkeen.
  • Jos epäillään rikosta, petosta tai väärien tietojen antamista, tietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen sisäisten, oikeudellisten ja sääntelyvaatimusten mukaisesti.
  • Maksukiistojen yhteydessä tietoja säilytetään siihen asti, kunnes saatava on täytetty tai kunnes saatavien voimassaolo päättyy.
  • Matkahistoriatietoja ja kuljetuspalvelujen käyttöä koskevia tietoja säilytetään kolme vuotta, minkä jälkeen tiedot anonymisoidaan.

Huomaa, että Bolt-sovelluksen poistaminen laitteestasi ei poista henkilötietojasi. Jos Bolt-sovellusta ei ole käytetty kolmeen vuoteen, otamme sinuun yhteyttä ja pyydämme sinua vahvistamaan, haluatko pitää tilisi aktiivisena tulevaa käyttöä varten. Jos vastausta ei saada kohtuullisessa ajassa, tili suljetaan ja henkilötiedot poistetaan, ellei kyseisiä tietoja tarvita johonkin tässä tietosuojailmoituksessa aiemmin mainittuun tarkoitukseen.

8. Suoramarkkinointi

  • Voimme lähettää suoramarkkinointiviestejä sähköpostiosoitteeseesi ja/tai puhelinnumeroosi, kun olet antanut meille luvan tehdä niin tai pehmeän suostumuksen perusteella. Voimme personoida suoramarkkinointiviestejä käyttämällä tietoja, kuinka käytät Boltin palveluita, kuten kuinka usein käytät Bolt-sovellusta ja kuljetusasetuksiasi.
  • Jos et enää halua vastaanottaa suoramarkkinointiviestejä, napsauta "Peruuta tilaus"-linkkiä sähköpostiviestiemme alatunnisteessa tai poista viestit käytöstä Bolt-sovelluksen profiiliosiossa. Helppoa.

9. Automatisoitu päätöksenteko

Käytämme automatisoitua päätöksentekoa varoitusten antamiseen ja kyydinvälityspalvelun keskeyttämiseen. Automaattisen päätöksenteon käyttäminen on vähemmän virhealtista, tehokkaampaa ja turvallisempaa kuin työntekijöidemme käyttäminen. Varoituksen tai keskeytyksen tarvetta arvioitaessa otetaan huomioon tiedot kuljetuspalvelujen käytöstäsi (tiedot matkan tilasta, mukaan lukien peruutukset ja saapumatta jättämiset, sekä tiedot kuljettajien arvioimasta käytöksestäsi). Voit lukea lisää automaattisesta päätöksenteosta täällä. Kyytipalvelujen käyttökielto on voimassa 6 kuukautta, minkä jälkeen kyytipalveluiden käyttöoikeus palautetaan.

Sinulla on aina oikeus tarkastella päätöstä uudelleen ja riitauttaa päätös, ilmaista näkemyksesi ja saada selitys ottamalla yhteyttä asiakastukeen sovelluksen kautta.

10. Erimielisyyksien ratkaiseminen

  • Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät riidat ratkaistaan ensisijaisesti asiakastuen kautta (info@bolt.eu). Sinulla on oikeus ottaa yhteyttä Boltin tietosuojavastaavaan (privacy@bolt.eu).
  • Valvontaviranomaisemme on Viron tietosuojavaltuutettu (www.aki.ee).

11. Tämän ilmoituksen tarkoitus pähkinänkuoressa

Toivomme, että tämä tietosuojailmoitus on sinulle helppotajuinen. Tietosuojalainsäädäntö on tärkeää. Se vahvistaa sääntöjä ja parantaa tiedonsaantioikeuksiasi. Monet näistä säännöistä saattavat vaikuttaa monimutkaisilta, mutta useimmat perustuvat terveeseen järkeen. Suhtaudumme tietojasi koskevaan vastuuseemme vakavasti. Bolt tekee jatkossakin muutoksia tähän tietosuojailmoitukseen osana sitoumustamme suojella yksityisyyttäsi ja tarjota sinulle entistä enemmän avoimuutta. Lisätietoja on saatavilla paikallisissa matkustajille tarkoitetuissa ehdoissa, jotka löytyvät täältä.