Ovaj članak uključuje informacije o dodavanju, deaktivaciji, odjavljivanju i uređivanju korisničkih računa. Pronađite upute za upravljanje relevantnim računima ispod:
Upravljanje računima korisnikaKorisnici su zaposlenici koji, nakon što su dodani na sučelje stranice, imaju pristup kartičnim plaćanjima od tvrtke u svojoj aplikaciji.
Dodavanje novih računaPostoji mogućnost da se doda jednog ili uvede više korisnika odjednom.
Kako bi dodali nove korisnike na račun:
- Otvorite kategoriju Ljudi koja se nalazi lijevo na izborniku sućelja stranice tvrtke
- Kliknite na Korisnici
- Kliknite na Dodaj i izaberite jednu od mogućnosti:
- Uvedite više ljudi odjednom iz tablice (moguće je preuzeti šablonu na sučelju stranice)
- Ispunite sve detalje i dodajte osobu zasebno
- Dodajte korisnike tako da ih pozovete putem e-maila
Kada dodajete nove korisnike, pobrinite se da:
- Odaberete točan predbroj za državu kojoj pripada telefonski broj (npr. +44 je predbroj za Ujedinjeno Kraljevstvo)
- Da odaberete grupu u koju želite dodati korisnika. Prema zadanim postavkama, novi korisnici će se priključiti općenitoj grupi
- Unesite točan broj telefona s kojim je korisnik povezan na svoj Bolt račun.
Napomena: Ako dodajete novog korisnika s brojem tvrtke, ali je njihov Bolt račun povezan s njihovim osobnim brojem, onda korisnik mora stvoriti novi Bolt račun s brojem tvrtke. Kao alternativu, možete koristiti njihov osobni broj da biste dodali njihov račun na nadzornu ploču.
Deaktivacija i uklanjanje računaMožete privremeno deaktivirati ili privremeno ukloniti korisnike sa svojeg Bolt poslovnog računa.
Kako bi deaktivirali korisnika na sučelju stranice tvrtke:
- Idite na Korisnici pod kategorijiom Ljudi
- Kliknite na račun koji želite deaktivirati
- Koristite zeleni klizač kako bi deaktivirali račun. Deaktivirani korisnici neće imati pristup poslovnim mogućnostima plaćanja vaše tvrtke.
- Možete i ponovno aktivirati deaktiviranog korisnika koristeći se istim zelenim klizačem.
Kako bi trajno uklonili korisnika s vašeg poslovnog računa:
- Idite na Korisnici pod kategorijiom Ljudi
- Odaberite Korisnika/e koje želite izbrisati tako da označite potrebnu kućicu
- Kliknite na sličicu smeća kako bi ukloniti račun(e).
Izbrisani korisnici neće imati pristup poslovnim mogućnostima plaćanja vaše tvrtke
Uređivanje podataka računaKako bi uredili podatke računa:
- Idite na Korisnici pod kategorijiom Ljudi
- Kliknite na račun koji želite urediti i napravite potrebne promjene.
Možete pauzirati ili resetirati pristup Bolt uslugama, dodati ljude u različite grupe ili promijeniti više imena i e-mailova odjednom:
- Idite na Korisnici pod kategorijiom Ljudi
- Kliknite na Upravljanje grupom
- Napravite potrebne promjene u tablici i ponovno učitajte dokument na svoj račun.
Upravljanje računima administratora i agenata
Administratori su ljudi koji upravljanju poslovnim računom i imaju pristup kontrolnoj ploći stranice tvrtke. Agenti dodijeljeni od administratora su ljudi koji mogu dogovarati vožnje za tvrtku preko rezervacija vožnji.
Dodavanje novih računaKako bi dodali novog administratora ili agenta:
- Otvorite kategoriju Ljudi koja se nalazi lijevo na izborniku sućelja stranice tvrtke
- Kliknite Administratori ili Agenti
- Kliknite na zeleni gumb u gornjem desnom kutu kako bi ispunili detalje i dodali novi račun
Kako bi deaktivirali administratora ili agenta:
- Idite na Administratori ili Agenti pod kategorijom Ljudi
- Kliknite na račun koji šelite deaktivirati
- Koristite zeleni klizač kako bi deaktivirali račun.
- Možete ponovno aktivirati deaktivirane račune koristeći se istim klizačem