Lägga till, ändra eller ta bort betalningsmetod

Du kan lägga till, ändra eller ta bort dina betalningssätt i avsnittet Välj betalningsmetod.

För att lägga till ett kort, klicka på "Lägg till betalningsmetod" och sedan “Lägg till betalkort”. När du lägger till ett nytt kort kommer vårt system att validera det genom att boka ett belopp. Beroende på din bank frigörs beloppet direkt eller kan ta upp till 14 bankdagar. Om det uppstår problem med att lägga till ditt kort, kontrollera följande:

• Du skrev in korrekt kortinformation
  • Du har tillräckligt med pengar på kontot
  • Ditt kort har inte gått ut
  • Ditt betalkort eller kreditkort tillåter återkommande e-handelstransaktioner
  • Du lägger till ett Mastercard eller VISA-kort. American Express accepteras endast i euroländerna.

Tillfällig ändring från 3/7-2022: kort utfärdade av ryska banker kan inte längre användas på grund av förändringar på leverantörernas sida.

För att ändra betalningsmetod måste du ändra den innan du bekräftar din beställning. Det går inte att ändra den när resan har påbörjats.

• Om du vill ändra betalningsmetoden för taxiresor väljer du önskad betalningsmetod i avsnittet Betalning. Ändringen kommer endast gälla taxiresor.
  • För att ändra betalningsmetoden för resor med elsparkcykel, elcykel eller Bolt Drive, välj först det fordon du vill reservera och sedan önskad betalningsmetod precis innan du bekräftar din beställning.

För att ta bort ett kort svep linjen med ett kortnumret till vänster och klicka på Ta bort. Du kan bara ta bort kortet från appen om det inte finns några pågående debiteringar.